Europeisk matregion – en del av Trøndelaget

Reinsdyr fra Røros, sjøkreps fra Hitra og ferske grønnsaker året rundt. Det trønderske matfatet er unikt og inspirerer kokker i verdensklasse. Kombinasjonen av råvarer og den trønderske gjestfriheten har nå gjort Trondheim – Trøndelag, som første region i Norge, til European Region of Gastronomy 2022. Vi er midt i matfatet, og Rørosregionen Næringshage er stolt støttespiller av Trøndelag som europeisk matregion i 2022.

View more

Kompensasjon for lokale bedrifter

Kommunal kompensasjonsordning for lokalt næringsliv, i forbindelse med Covid 19-pandemien, er nå inne i sin sjette runde. Ordningen benyttes til å kompensere lokale bedrifter som kan anses særlig hardt rammet av smitteverntiltak i forbindelse med Covid 19-pandemien.

View more

Gratis kurs fra BI

I samarbeid med BI, kan nå alle næringshager i landet tilby fem gratis BI-kurs med studiepoeng for nyutdannede, unge med lav tilknytning til arbeidslivet, permitterte og arbeidsledige.

View more

Klare for 2021

Vi i næringshagen har lært mye av det litt merkelige året 2020. Viktige erfaringer som vi tar med oss videre inn i 2021 sammen med ny daglig leder, Kristin Bendixvold.

View more

Tilskudd på høyeste nivå i 2021

Næringshagene mottar en årlig ramme fra SIVA. Disse midlene gir næringshagene i Norge anledning til å bistå regionalt næringsliv. Rørosregionen næringshage plasserer seg nok en gang på høyeste tilskuddsnivå for næringshager, i tildelinger for 2021.

View more

Flere bedrifter opplever økt etterspørsel

Kun en av ti bedrifter har fremdeles permitterte. I mai var det tre av ti bedrifter. 23 % av bedriftene opplever økt etterspørsel, mot bare 9 % i mai. Dette kommer fram i en nylig gjennomført spørreundersøkelse blant bedrifter i Nord-Østerdalen om virkningen av koronapandemien.

View more