Torsdag til søndag denne uka fylles Røros med varme toner og spennende sanseinntrykk når Vinterfestspill i Bergstaden byr på stemningsfull musikk.

vinterfestspill

Vinterfestspill i Bergstaden er en kammermusikkfestival som arrangereres hvert år i midten av mars, og har blitt avviklet årlig siden 1999. Festivalen markedsføres som «Den femte årstid», da den bringer med seg helt spesielle lyder, lukter og lysforhold. Norske og utenlandske musikere av høy standard står side om side med lokale ungdommer for å gi publikum den beste opplevelsen. Bergstadens kulturlokaler blir tatt i bruk, så vel som lokalene til Frost og RørosBanken, i tillegg benyttes utesteder og det vanligvis avstengte Løveapoteket til lyttestasjoner.

Lek er et viktig stikkord under årets festival; musikken varierer fra den alvorlige leken til den muntre og humoristiske. Flere av årets arrangement er bygd opp rundt leken, som for eksempel «Workshop i lekens tegn» som er et arrangement for ungdom som vil lære mer om kreativitet og den skapende prosessen med musikk. For lokalbefolkningas unge voksne (og selvfølgelig alle andre som måtte ønske) er det «Vinterfestspillklubb» i Rammkjellar’n fredag kveld. Her blir det lek med grooves, pedaler og laptops, samt salg av festivalens eget øl som er produsert av Røros’ egen ølprodusent, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Vinterfestspill i Bergstaden er med andre ord en festival for alle aldersgrupper, med konserter og arrangement i alle prisklasser og tider som vil passe alle.

 

Vinterfestspill i Bergstaden sitt festivaløl, produsert av Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk

Vinterfestspill i Bergstaden sitt festivaløl, produsert av Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk