Varig Contract er firmaet bak møbelmerket KLOSS og den nye interiørbutikken i Kjerkgata 7, Varig Design. Selskapet og butikken drives av Lars Johansen og Heidi Frøseth, som har flyttet både selskapet og familien til Røros.

 

ModulerOpstil2

KLOSS er mer enn bare møbler; det er et helhetlige og estetiske system for kreativ og inspirerende læring som stimulerer barn til å bli mer modige, nysgjerrige og utforskende. KLOSS er elementer som ivaretar barnets utvikling, og åpner for fantasi, kreativitet og skapertrang. Det multifunksjonelle designet er inspirert av barns atferd, og hvordan de kunstnerisk skaper egne univers ved hjelp av gjenstander rundt seg. KLOSS skal legge til rette for at «barns jobb blir en lek».

– KLOSS er en iherdig forkjemper for at kreativiteten må inn på daglig basis i barnehagene, for at barna skal kunne ha mulighet til å bli kreative og innovative i fremtiden, forteller Lars Johansen.

Johansen forteller videre at barnehagekonsept fokuserer på helhet i funksjon og estetikk. Møblene er designet for å stå sammen, men har også identitet til å stå alene:

-Ved planleggingen av barnehagen er det stort fokus på riktige valg av produkt og fargevalg, vi ønsker å skape en optimal plattform for aktiviteter som bidrar til å forsterke barnets identitet.

-KLOSS stilte ut kreative møbler til barnehager på møbelmessen i Stockholm i februar i år, og vi mottok en fantastisk respons fra arkitekter og firma som kom fra hele verden. Våre møbler kommer ut til stadig nye markeder, og de prosjekteres nå inn i høykvalitetsbarnehager i flere land, avslutter Johansen.

 

Varig Contract er målbedrift i Rørosregionen Næringshage