Scandinavian Business Seating er Europas største utvikler og produsent av ergonomiske sitteløsninger i skandinavisk design, og fører merkene HÅG, RH, RBM og BMA.

sb_seating

 

Hovedkontoret ligger i Oslo. Gruppen er etablert med datterselskaper i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannia, Nederland, Frankrike, Sveits, Singapore, Shanghai og Australia. Samlet omsetning i 2015 var NOK 1,180 milliard. Gruppen kan vise til gode økonomiske resultater og sysselsetter 555 ansatte.

Produksjon skjer ved fabrikker i Nederland, Sverige og på Røros. Ved fabrikken på Røros, som på folkemunne  blir kalt HÅG, produseres alle HÅG stoler og stålkomponenter til fabrikken i Nässjö i Sverige. Røros er den største enheten i Gruppen med 165 dyktige medarbeidere, hvor alle jobber for å virkeliggjøre SB Seatings visjon om å «gjøre verden til et bedre sted å sitte».

Fabrikken på Røros produserer etter prinsippene for masseprodusert skreddersøm, og etterstreber å kunne produsere alle hovedmodeller uten omstilling i produksjonen. Fabrikken blir regnet for å være blant de aller fremste innen masseprodusert skreddersøm, og har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt innen området.

For å sikre framtidig konkurransekraft gjøres det stadig forbedringer og investeringer ved fabrikken på Røros. I år investeres det 8 millioner kroner i utvikling av produksjonsløsninger og produksjonsutstyr.  Det investeres i nytt pulverlakkeringsanlegg, som installeres nå i løpet av sommeren. Videre ble neste generasjons produksjonssystem Superflex 2.0, som skal bidra til økt produktivitet på eksisterende produktportefølje, implementert i april.

SB Seating har som forretningsstrategi klare ambisjoner om fortsatt vekst og dermed befeste og styrke posisjonen som den ledende kontorspesialisten i Europa. Under mottoet «annerledes og bedre» arbeider vi med nye innovative produkter og en offensiv markedsstrategi, inspirert av to klare hovedtrender i markedet – helse og miljø.

HÅG merkevaren selges i mer enn 40 land . Merkevaren har nådd en posisjon som en av de sterkeste innenfor kontorstolmarkedet i Skandinavia og Europa. HÅGs ambisjon med sine produkter er å bidra til økt velvære og bedre helse hos det arbeidende mennesket, få flere opplagte medarbeidere på arbeidsplassen og bidra til økt effektivitet gjennom arbeidsdagen.

SB Seating etterstreber en bedriftskultur der medarbeiderne tar initiativ, ansvar og våger å skape en annerledes og bedre bedrift. Det betyr at våre medarbeidere har «ansvarskompetanse», som igjen betyr at alle bidrar med det «lille ekstra».

 

SB Seating er næringshagebedrift i Rørosregionen Næringshage