Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk er et heleid datterselskap av Røros F&B Group. Bryggeriet produserer både alkoholfri og alkoholholdig drikke, og har mange nye produkter på gang.

b

I fjor lanserte bryggeriet en serie med perlende alkoholfri drikke, en tyttebærdrikk og en blåbærdrikk. Nå kommer den tredje varianten; en økologisk perlende bjørkedrikk. Bryggerimester Lars-Eric Granqvist forteller at de tre drikkene blir en fin serie og et godt alkoholfritt alternativ.

– Vi er også snart ferdig med en julebrus, smiler Granqvist og legger til at han syns det er viktig å få fram de alkoholfrie drikkene.

Øl-produksjonen går så det suser, og det produseres mye øl i samarbeid med ulike bedrifter og restauranter. Det nyeste ølet er et klippfiskøl som er utviklet i samarbeid med Dybvik i Ålesund.

– I dag har jeg jobbet på et øl vi utvikler sammen med Sabrura og Kos i Trondheim, et sushiøl. Den blir veldig kul, frisk og god, forteller Granqvist.

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk har også planer om å lansere sterkøl på polet i løpet av sommeren og skal også gjøre fabrikkutsalget bedre.

– Og så kommer dere til å se oss på festivaler rundt omkring i hele landet i sommer, avslutter Granqvist.

Røros F&B Group er målbedrift i Rørosregionen Næringshage