Primar i Folldal produserer fersk og ferdig bacalao, så god at den passerer som hjemmelaget.

primar_sissel

Daglig leder Sissel Opshaug

 

Ekte Bacalao fra Primar er basert på en gammel oppskrift som farmoren til daglig leder Sissel Opshaug fikk av den spanke konsulen i Ålesund, hvor hun hadde huspost i perioden 1918-1920. Bacalaoen er laget på egenprodusert klippfisk og det benyttes i størst mulig grad norske råvarer.

Primar har kjedeavtale med alle de tre store kjedene i Norge – NorgesGruppen, Coop og Rema 1000. Det betyr at man kan kjøpe Ekte Bacalao i hele landet. Opshaug forteller at det er de meget godt fornøyd med.
– Det som også er litt spesielt er at vi har ex works avtale med alle tre, det vil si at kjedene henter varene selv, på vår rampe.

Opshaug forteller også at bedriften har fokus på effektiv energi utnyttelse og at det nå jobbes med å benytte energien bedre:
– Vi ser på hvordan vi kan utnytte varmen vi får av å kjøle ned produktene til å varme opp bygget.

Primar har 11 ansatte fordelt på 8 årsverk, og bedriften omsatte for over 15 millioner i 2015, og det på kun ett produkt!

 

Ekte Bacalao fra Primar

Ekte Bacalao 

 

Primar er målbedrift i Rørosregionen Næringshage