Kraftselskapet NØK på Tynset er opptatt av lokalt engasjement, å være i takt med kundene og skape ringvirkninger i Nord-Østerdalen.

Eivind Einum - Fjelltrainee i NØK. Foto: Tom Gustavsen

Eivind Einum – Fjelltrainee i NØK. Foto: Tom Gustavsen

 

Konsernet NØK har som formål å forsyne Nord-Østerdalen med energi, samt bidra til annen verdiskapning i regionen. Som lokal aktør er det viktig for selskapet å gi tilbake til samfunnet, derfor brukes deler av overskuddet til å støtte lokale lag og foreninger.

– Vi er opptatt av å bidra for Nord-Østerdalen, være med å løfte Nord-Østerdalen i flere sammenhenger. Vi er et andelslag, så det er viktig at vi er i takt med kundene våre, forteller daglig leder Ivar Müller Often.

Gjennom Fjelltrainee bidrar NØK til å få unge, høyt utdannede til å flytte til Fjellregionen. Selskapet har hatt tre traineer siden Fjelltrainee startet. Often forteller at det er positivt både for selskapet, som får nye impulser fra nyutdannede, og for regionen gjennom å synliggjøre hvilke arbeidsmuligheter som finnes, samt tilføre kompetanse:

– Vi ser at de som går gjennom traineeløpet blir godt opplært og er god arbeidskraft. Vi har vært veldig fornøyd med de traineene vi har hatt.

Kraftbransjen er i omstilling, derfor handler 2016 mye om å finne de riktige veivalgene, finne ut hvilken plass et mellomstort lokalt selskap skal ta.

– NØK har mange områder å spille på og 2016 blir et bra år, forteller Often.

Ivar Müller Often, daglig leder i NØK. Foto: Tom Gustavsen

Ivar Müller Often, daglig leder. Foto: Tom Gustavsen

 

NØK er målbedrift i Rørosregionen Næringshage