Denne uka overleverte Johan Kjellmark AS det nye badeanlegget til Røros Hotell, anlegget åpnes 6.juni.

Foto: Ole Jørgen Kjellmark

Foto: Ole Jørgen Kjellmark

 

Kjellmark er totalentreprenør og bygget er tegnet av Kjellmarks arkitekter; Trine K. Schjølberg, Hans Petter Kvikne (prosjektleder) og Hege Ødegård (interiørarkitekt). Bygget er delvis underjordisk og betong spiller hovedrollen, materialbruken skal formidle moderne industrihistorie i verdensarven Røros.

– Man kommer inn gjennom lobbyen til Røros Hotell før man beveger sed ned og inn i betongsjakten, forteller Trine K. Schjølberg og forteller videre:

– Utsikten minimeres til små glugger, man beveger seg nedover forbi værbitte ansikter av gamle gruvearbeidere og ned til det åpner seg opp i generøse høyder. Man merker at man er nede i dypet.

Materialer som ametyst, bergkrystaller og kobbermalm er støpt inn i betongen på utvalgte steder for å gi opplevelse og lek for barn og voksne, mens lyssettingen skal gi følelse av mystikken under jorden.

– Dette har vært et stort, spennende, utfordrende og viktig prosjekt for Kjellmark! Det beviser at vi som entreprenørfirma kan være totalentreprenør for prosjekter i en slik størrelse, noe vi ser som en bekreftelse på det arbeidet vi har jobbet sammen om i flere år, forteller Schjølberg.

Prosjektleder Hans Petter Kvikne forteller:

– Stramme rammebetingelser fra antikvariske myndigheter, en innovativ, utholdende og fremtidstenkende byggherre, et sterkt og tydelig arkitektonisk hovedgrep, dyktige ingeniører og fagarbeidere som har følt et eierforhold over den jobben de har gjort, har sammen skapt dette anlegget. Og vi er stolte av det!

 

Johan Kjellmark AS er målbedrift i Rørosregionen Næringshage