Med nytt eierskap, planlagt flytting og ekspansjon til nye markeder blir 2016 et spennende år for designbyrået Form til fjells.

form_til_fjells_uke1_1

De tre ansatte i Form til fjells, Maren Todal, Charlotte Jonsson Hov og Astrid Wolden, overtok i desember alle aksjene i selskapet. Bakgrunnen for overtakelsen var en opplevelse av stagnasjon, og for å unngå nedgang og samtidig muliggjøre vekst bestemte de ansatte seg for å overta eierskapet. De tre damene danner et solid team med stor lidenskap for design, noe som er viktig for å videreføre både Form til fjells og designmiljøet på Røros.

Byråleder Maren Todal forteller at endringene fører til mer ansvarsfølelse og at de ansatte yter bedre og mer jevnt.

– Det er ikke tilfeldig at det er Astrid, Charlotte og meg som velger å gjøre dette, vi er alle lojale av natur og har en gründer i magen. Gleden av å få ting til å skje ligger i oss alle sammen, og det å få ting til å skje for kundene våre er veldig artig. Jeg tror kundene våre merker en annen giv.

Form til fjells skal levere bredt lokalt, til alle bransjer, men har særlig utmerket seg med design for produsenter av lokalmat. Over halvparten av produsentene i Rørosmat har benyttet seg av selskapet til utforming av profil og/eller emballasje. Denne sterke lokale posisjonen skal hjelpe selskapet til å utvide det nasjonale markedet i løpet av 2016.

I tillegg planlegger selskapet å flytte lokaler i løpet av 2016, fra Tollef Bredals vei til en tidligere trevarefabrikk i Røros sentrum.

– Vi er litt bortgjemt på industriområdet, det blir veldig riktig å kunne ta imot kunder midt i Røros, i verdensarven, forteller Todal og følger opp med: Vi har vært i en prosess med å finne nye lokaler i to år og nå begynner det endelig å komme på plass, det er veldig motiverende for selskapet.

form_til_fjells_uke1_2

Astrid Wolden, Maren Todal og Charlotte Jonsson Hov utgjør Form til fjells

 

Form til fjells er målbedrift i Rørosregionen Næringshage