Det er travle tider for damene fra Tolga som driver Fjellurt; sommerhalvåret er vekst- og produksjonssesong.

Fjellurt

Gunhild Skattebu og Birgit Svendsen har dyrket urter i fjellklima i over 20 år, henholdsvis på gårdene sine på Eid og i Hodalen. Urtene blir til fantastiske økologiske te- og krydderblandinger som som selges både på messer og martnader og gjennom Rørosmat.

Det er stor aktivitet i urtehagen fra sist i mai med forberedelser for planting i begynnelsen av juni.

-Samtidig med planting begynner jeg å høste de første urtene, som løpstikke, grasløk og kvann. Det er også mye viltvoksende som er tidlig ute, som bjørkeblader og brennesle. Ellers er det mye spennende vekster som vi kan finne i naturen, forteller Svendsen.

Sesongen varer fra juni til september, da er det fult kjør med planting og høsting, men innimellom blir det også tid til å delta på lokale messer, Trøndersk matfestival og Rennebumartnan, forteller Svendsen.

Utenom vekstsesongen skal urtene renses, tørkes, blandes og pakkes. Damene i Fjellurt har også spennende prosjekt på gang:

– Vi har fått midler fra Innovasjon Norge og SkatteFUNN til å drive med bedriftsutvikling, avslutter Svendsen.

 

 

Fjellurt er målbedrift i Rørosregionen Næringshage