Aktørene og skuespillerne i det historiske musikkspillet Elden er inne i siste forberedelsesuke før premieren, onsdag 27. juli.

Foto: Svein Eggan

Foto: Svein Eggan

 

Året er 1718, Karl XII av Sverige går til angrep på Norge og gir general Carl Gustaf Armfeldt ordre om å erobre Trøndelag. Musikkspillet Elden skildrer svenskenes vei mot Trondheim og den grusomme retretten i januar 1719, kjent som Dødsmarsjen. Mye av handlingen foregår på Røros og skildrer general De la Barres erobring av kobberverket.

Elden settes opp i spektakulære omgivelser på Slegghaugan på Røros. Det legges ned en enorm innsats fra frivillige for å gjennomføre de ti forestillingene. Frivillige aktører har i flere uker jobbet med å klargjøre spillplassen, drive markedsføring og rekruttere flere frivillige. På scenen er det en miks av profesjonelle og frivillige skuespiller, mest frivillige. Mange reiser også langt for å bidra, gjerne stiller hele familien opp. Uten de frivillige hadde det ikke vært mulig å gjennomføre et så stor musikkspill.

Regissør er i år som i fjor Paul Ottar Haga, han lover utvikling og nye momenter også i år. Blant annet er det gjort musikalske grep som skal løfte forestillinga, og et helt nytt dansenummer skal åpne andre akt. Årets forestilling skal også bli råere; stykket handler om krig, og vi må aldri glemme krigens grusomheter.

Det blir ti forestillinger fra onsdag 27.juli til lørdag 6.august, med fri mandag 1.aug.

 

Elden er målbedrift i Rørosregionen Næringshage