Denne uka er Bergstaden Røros vertskap for Rørosmartnan, vintermarkedet som tiltrekker seg titusenvis av feststemte og kjøpesterke mennesker. Det er Destinasjon Røros som arrangerer den 163. Martnan.

Linda_ramberg rørosmartnan

Reiselivsdirektør Linda Ramberg

For næringslivet på Røros og regionen forøvrig er Rørosmartnan ekstremt viktig. Når rundt 80.000 besøker Røros på fem dager klirrer det i kassene både hos utstillere, butikker, restauranter og uteliv og hotell. Folk kommer til Røros fra både inn- og utland for å bruke penger på god mat og drikke, handel og opplevelser samt kulturelle innslag. Dette skaper god omsetning både under og etter Martnan.

Rørosmartnan er også viktig for lag og foreninger i regionen, som stiller opp på dugnad døgnet rundt. På Facebook-siden til for eksempel Røros IL Fotball kan vi lese at etter 3 dager med martnasparkering har klubben tjent nesten 50.000 kr, dette er viktige kroner i kassen.

Neste uke er Rørosmartnan 2016 over, men da tar vinterferien over. Destinasjon Røros, som er destinasjonsselskap for kommunene Alvdal, Tynset, Tolga og Os i Hedmark, og Røros og Holtålen i Sør-Trøndelag, tilbyr mange aktiviteter for både barn og voksne også i vinterferieuka.

 

Destinasjon Røros er målbedrift i Rørosregionen Næringshage