Opp av sofaen er startet av kompisgjengen som har som mål å få folket i aktivitet. Bedriften arrangerer tre løp/ritt i 2016, først ut er gateløpet Ryrunden som arrangeres 21.mai.

opp_av_sofaen

 

Nytt av året er terrengløpet Bergstadløpet, som arrangeres i tre ulike lengder; 21 km (halvmaraton), 10 km og 5 km, i tillegg vil det være eget løp for barn. Halvmaratonløypen vil for det meste gå på stiene i Møllmannsdalene, mens løypen for 5 og 10 km vil gå i området Kvitsanda og Doktortjønna. Nils Henning Øglænd forteller at det aldri har vært arrangert halvmaratonterrengløp på Røros, i hvert fall ikke som Opp av sofaen vet om. Bergstadløpet arrangeres 2.juni.

I høst arrangeres Rørosrittet, et sykkelritt som arrangeres på sti.

– Vi anser Rørosrittet som vårt hovedarrangement. I fjor var arrangementet så bra at vi ble oppfordret av sykkelforbundet til å søke NorgesCup. Så årets ritt er også NorgesCup avslutning for Maraton Terrengsykling, forteller Øglænd.
Opp av sofaen presiserer at selv om årets Rørosritt er avslutning på NorgesCupen er hovedmålet stisykling for alle. De oppfordrer derfor alle som liker stisykling til å melde seg på.

– Opp av sofaen er fortsatt i startgropa og vi alle jobber frivillig. Men på sikt ønsker vi å få til ei stilling slik at vi kan ta på oss flere arrangement. Vi ønsker også å få til et skirenn etterhvert, avslutter Øglænd.