Klokka 06.30 torsdag morgen står tre trøtte traineer utenfor Veksthuset på Røros, klar for avreise til det som skulle bli Fjelltrainees første studietur. De mest rutinerte av oss har med kaffe på termokopp, men frokost har vi ikke hatt tid til. Vi ankommer første stoppested, SINTEF Teknologi og samfunn i Trondheim, samtidig med Eivind, som vi har sendt i vei tidligere med tre par ski og ett snowboard.

Dag 1 av studieturen er vi i Trondheim og skal besøke SINTEF Teknologi og samfunn, Innovasjon Norge og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Hos SINTEF møter vi Ottar fra teknologiledelse, Astrid fra transportforskning og robotene i kjelleren; og vi alle ønsker vi hadde doktorgrad. I robotlabben glemmer vi at vi ikke har spist frokost og blir så lenge at vi nesten ikke rekker lunsj.

Hos Innovasjon Norge tar Aud i mot oss med åpne armer og et innholdsrikt program. Samtalen går lett rundt bordet om nye forretningsideer og vi ønsker nå at vi er gründere, utviklere og bønder.

Vi avslutter dagen hos Sør-Trøndelag fylkeskommune, hvor Ole Harris forteller hvordan fylkeskommunen jobber med regional utvikling, før vi drar videre til Oppdal.

På Oppdal spiser vi frokost med næringslivet i Oppdal og Rennebu og lærer hvordan vi skal bygge opp LinkedIn profilene våre på et frokostmøte arrangert av Nasjonalparken Næringshage. Resten av dagen deltar vi på LinkedIn workshop og besøker Oppdalsbedriften Otretek.

Når det offisielle programmet er over drar vi på hyttetur. Skiene som Eivind har kjørt rundt på blir liggende i bilen, da vi heller tilbringer helga i den arkitekttegnede snøsofaen vår.

Takk for en fin studietur!
Vi har lært at ingenting er umulig, men at det å drikke flere liter kaffe på tom mage og glemme solkrem på fjellet er litt dumt.

Hilsen Sara, Anders, Eivind og Helene

IMG_0165hos IN IMG_0150hyttetur1hyttetur2