Tone M. Ruud

Utdanning:

Doktorgrad i astrofysikk fra Universitet i Oslo

Bedrifter:
Rørosregionen Næringshage

Hvilke forventninger har/hadde du til traineeperioden?

Jeg har sett for meg en spennende og variert arbeidshverdag med muligheter til å prøve nye arbeidsmåter, bli kjent med det lokale næringslivet, og lære noe nytt hver dag. Så langt har dette vist seg å stemme veldig bra. Etter tre uker på jobb har jeg allerede vært involvert i flere ulike prosjekter, og opplever at arbeidet mitt blir satt pris på og gjør en forskjell for folk.

Hvorfor søkte du Fjelltrainee?

Vi har i flere år planlagt å flytte til Røros så fort jeg ble ferdig med min forrige stilling. Jeg var derfor på leting etter en mulighet til å få «en fot innafor» i arbeidsmarkedet i Fjellregionen, og kunne ikke bestilt en bedre anledning enn Fjelltrainee. Jeg kommer fra en akademisk bakgrunn, og opplever at det kan være utfordringer knyttet til å skulle overbevise potensielle arbeidsgivere om at denne erfaringen kan være både relevant og nyttig. Som trainee hos næringshagen får jeg anledning både til å bli kjent med og i det lokale næringslivet, vise hva jeg er god for, og prøve mange ulike arbeidsoppgaver. Som første steg på en ny karrierevei er Fjelltrainee perfekt!

Hva ser du for deg å jobbe med etter traineeperioden? Ønsker du fortsatt å bo i Rørosregionen, hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg har flyttet oppover med mann og barn, og vi ser oss ikke tilbake. Røros er et godt sted å bo, og et godt sted å vokse opp. Her har vi alt vi trenger – familie og venner, natur, bredt kultur- og aktivitetstilbud, kaféliv og – ikke minst – et spennende og dynamisk næringsliv. Jeg trives så langt veldig godt i næringshagen og kan gjerne tenke meg å være her en stund, men er åpen for forslag og nye utfordringer. Jeg er helt overbevist om at næringslivet i Fjellregionen og jeg har mye å tilby hverandre, og gleder meg til fortsettelsen.