Mandag 22. august ble en merkedag for SYnÅla. Anita og Marie sine luer og pannebånd går fra hobbyprosjekt til aksjeselskap!

synala

Anita Engan og Marie Engan Hernes med pannebånd og lue fra SYnÅla på hodet – og med stiftelsesdokumenter for aksjeselskapet sitt i hånda! Her sammen med rådgiver i Rørosregionen Næringshage; Sigrid M. Jansen.

 

Anita Engan og Marie Engan Hernes er to syglade søskenbarn med sterke røtter i Ålen. Sammen har de funnet energi og glede av å sy. Det som startet som en hobby, har nå tatt av. Mandag denne uka stiftet damene aksjeselskap, og SYnÅla AS har sett dagens lys!

Det er særlig luer og pannebånd fra SYnÅla som virkelig har truffet et marked. Anita og Marie har større etterspørsel enn de rekker å sy. Begge de to damene er i fulle jobber ved siden av, så så langt har syproduksjonen «bare» vært hobby. Men med stadig økende omsetning investerer de nå i nye symaskiner – og starter rent formelt en bedrift.

marieanita

 

Førstelinjetjeneste

Anita Engan og Marie Engan Hernes får hjelp av Rørosregionen Næringshage til stifting og utvikling av SYnÅla as. Dette får de gjennom førstelinjetjenesten i Holtålen kommune som gir alle med en forretningsidé i kommunen tilgang til 4 timers gratis veiledning.

Rørosregionen Næringshage har førstelinjetjeneste for Røros og Holtålen. Dersom du går med en gründer i magen, kan du kontakte næringshagen og få hjelp til å avklare eller videreutvikle ideen din du også.

 

SYnÅla as

Her kan du se mer om Marie og Anita og sy-eventyeret fra Ålen: Facebook, SYnÅla.