Fjelltraineer kull 6 og 7 på workshop for å videreutvikle ordninga. Traineene gleder seg til at kull 8 kommer på plass.

Søknadsfristen til Fjelltrainee 2017 har gått ut, og også i år er det mange høyt utdannede unge mennesker som gjerne vil komme til regionen i starten av sin arbeidskarriere.

”Vi håper nå at både private bedrifter og kommunene kommer på banen og utnytter denne enestående muligheten til å rekruttere inn ny, ung kompetanse” sier Bård Sundmoen Aas, rådgiver i næringshagen.

Sterk søknadsmasse

Som foregående år er det personer med ulike typer kompetanse som har søkt. Ingeniører innen både bygg, elektro, el-fag og logistikk. Videre er det geologer, markedsførere, økonomer, reiselivsledere, statsvitere, og naturforvaltere for å nevne noe av kompetanseområdene vi finner blant søkerne.

Søknadsmassen i år ligger på det samme nivået som i fjor, med 60 søkere. 99 % av disser søkerne er under 30 år.

De siste to årene har vi klart å få inn fem Fjelltraineer hvert år. Vi tror vi kunne fått inn mange flere hvis Fjelltraineeordningen hadde blitt mer aktivt brukt som en rekrutteringsarena. Det er fortsatt ikke for sent å ta kontakt hvis man vil rekruttere inn en Fjelltrainee i år, – men det haster litt, rekrutteringsprosessen er godt i gang, avslutter Sundmoen Aas.

Ta kontakt

Næringshagen sitter nå på en komplett søkerliste med 60 høyt utdannede unge voksne som ønsker å arbeide og bo i regionen. Bedrifter og kommuner som vurderer å ta inn en trainee kan kontakte næringshagen som vil fortelle mer om ordningen, og hjelpe til å finne riktig kompetanse.

Kontaktinfo Bård Sundmoen Aas:
t: 905 59 465
e: baard@roroshagen.no