Kristian Hustad Vaa, nytilsatt byggingeniør hos Røros Entrepenør

En av våres nyeste målbedrifter er Røros Entrepenør As. Steinar Tamnes, Amund Bromstad og Rune Bruaas har jobbet tett siden 2015, og bestemte seg i år for å formalisere samarbeidet i et AS sammen med Evavold Maskin.

Næringshagen møtte deler av Røros Entrepenør på byggeplassen en formiddag i slutten september, hvor de var i gang med innvendig arbeid på et byggeprosjekt.

Snekkerne som har kjent hverandre over lengre tid, har hatt en jevn vekst i oppdragsmengden.

Det ble fort mye visst vi skulle kunne klare å henge med og følge opp med papirarbeid. Så det var på tide å sette seg ned sammen og se hvordan vi kunne lage en bedre struktur, forteller Steinar Tamnes som nå er daglig leder i det nye selskapet.

Gjennom det nye samarbeidet med Evavold Maskin, har de etablert seg med kontor i deres lokaler.

Dette tror vi er en effektiv løsning. Her kan vi ha kundemøter og etter hvert levere en større totalpakke til sluttkunden sammen med Evavold, sier Amund Bromstad.

Ungt miljø

Brødrene Imre og Vetle Rennemo Hanslien har begge startet som lærlinger Røros Entrepenør. De var begge ferdige med VG2 Byggteknikk tidlige i vår. I en klasse på totalt syv, har fire elever nå læreplass i samme firma.

Vi trives veldig godt her! Vi har hatt sommerjobb og vært på utplassering før vi startet som lærlinger. Firmaet er passelig stort, noe som fører til at vi har god kontakt med alle, sier både Imre og Vetle bekreftende.

Vi har et ganske ungt miljø, tror det hjelper på trivselen. Unge i hodet i hvert fall! skyter medeier og snekker Rune Buraas inn.

Ny kompetanse

I tillegg til påfyll med lærlinger, er nyeste tilskudd i firmaet Kristian Hustad Vaa. Kristian er nyutdannet byggingeniør og deler kontor med daglig leder.

Jeg ser som nyutdannet at det er i praksis det skjer. Det mye nytt for meg, men og for daglig leder. Men jeg tror vi takler det ganske bra! Vi er flinke til å sparre hverandre og dra i samme retning.

Med Kristian på laget ser de flere muligheter for å levere en totalpakke til sluttkunden, men og ta oppdrag for andre firmaer.

Vi har hatt en innkjøringsfase nå på en rekke systemer. Slikt tar jo tid en oppstartsfase, men det begynner å falle på plass. Vi har investert i kalkulasjon- og tegneprogram. Dette vil hjelpe oss med å levere enda bedre produkt og tjenester, og selvsagt utnytte Kristian sin kompetanse, forteller Steinar.

Lokalt og allsidig håndverk

Tiden fremover er travel med nye oppdrag og prosjekter. Men gutta er fremdeles klare på at det lokale kundegrunnlaget er avgjørende.

Vi skal holde frem med å pleie våre lokale kunder, disse er de viktigste. Det å kunne levere et lokalt og allsidig produkt til dem er fremdeles viktig for at vi skal kunne lykkes, avslutter Amund.

Røros Entrepenør er målbedrift i Rørosregionen Næringshage.

Fra v. Vetle Rennemo Hanslien (lærling), Knut Njøtøy (snekker), Amund Bromstad (snekker og medeier), Rune Buraas (snekker og medeier), Kristian Hustad Vaa (byggingeniør), Steinar Tamnes (daglig leder og medeier) og Imre Rennemo Hanslien (lærling).