Per Arild Eggen, Sparebanken Hedmark, Samareh Granqvist, Rørosregionen Næringshage, Maren Solvang Johnsen, Søberg Gård, Halvard Broch-Due, Østerdal Tre as og Guro Svae, Accountor as oppfordrer næringslivet i hele regionen til å ta den nye styredatabasen i bruk.

Torsdag 1. februar lanserte næringshagen et helt nytt tilbud til næringslivet i regionen; en regional styredatabase. Målet er mer profesjonelt styrearbeid i næringslivet.

Aktive styrer og godt styrearbeid gir resultater for bedriften. Virksomheter som har styrer som arbeider målrettet og aktivt på vegne av bedriften oppnår bedre resultater enn andre, uttaler rådgiver i Rørosregionen Næringshage Torgeir Svae.

Torsdag denne uka arrangerte vi KompetanseForum om styrearbeid i samarbeid med Sparebanken Hedmark. Nesten 70 personer deltok på møtet på Tynset, og i de påfølgende diskusjonene om hvordan aktivt styrearbeid kan bidra til å styrke næringslivet.

Vi ønsker at bedrifter i regionen skal bli mer konkurransedyktige og vokse inn i nye markeder, sier Torgeir.

Egen styredatabase i regionen

Rørosregionen Næringshage – som er næringshage for Røros- og Tynsetregionene – lanserer nå en egen database over styremedlemmer som er i styrer, eller ønsker å arbeide i styrer, i vår region.

Basen er både for nye og tidligere styremedlemmer, forklarer Samareh Granqvist i næringshagen som har ansvaret for administrasjonen av den.
Ved å kartlegge blant annet utdannelse, bakgrunn og kompetanse vil vi kunne tilby bedrifter i regionen en oversikt over hvem som potensielt kan bidra til utvikling av virksomheten, fortsetter Samareh. – Samtidig er det en god mulighet for potensielle styremedlemmer om å melde sin interesse for å kunne bli valgt til nye styreverv, avslutter hun.

Ikke bare gamle ringrever

Næringshagen oppfordrer særlig alle under 40 år, og kvinner generelt, om å registrere seg i basen.

Det er ingen hemmelighet at styrene også i vår region har en overrepresentasjon av godt voksne menn, sier daglig leder i næringshagen, Sigrid M. Jansen.
Gamle ringrever er bra, og har mye god kompetanse og viktige erfaringer. Men for å løfte næringslivet og regionen videre, trenger vi å bruke all kompetansen regionen har tilgjengelig: i alle aldere og med begge kjønn!

Vi er med!

Halvard Broch-Due fra Østerdal Tre as og Maren Solvang Johnsen fra Søberg Gård er blant de som deltok på KompetanseForum. Nå vil også de bruke den nye styredatabasen.

Guro Svae i Accountor as ble nylig ble utnevnt til årets unge leder i Fjellregionen. Også hun setter pris på den nye databasen. – Jeg tenker det er viktig med variert kompetanse i et styre, og en slik database vil lette tilgangen til de riktige styremedlemmene, uttaler hun

Registering

Registreringen har startet, og du kan registrere deg og din kompetanse her