Petter Hartweg Husby har startet som Fjelltrainee hos Røros Hotell. 

Petter startet allerede i begynnelsen av juli, hvor han gikk inn som restaurantsjef hos Vertshuset Røros. Som fjelltrainee skal han innom flere steder og funksjoner innenfor hotellgruppen. 

Med en bakgrunn i fra restaurantbransjen, har Petter jobbet som servitør og hovmester ved en rekke steder i Trondheim.
Våren 2018 fullførte han en bachelor i hotelledelse ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Temaet for den avsluttende oppgaven var  Gjennomtrekk av ansatte i restaurantbransjen.
Petter får en svært variert arbeidshverdag ved de ulike stedene innenfor hotellgruppen på Røros.

På toppen av kransekaka

Med en matfaglig interesse blir nok Rørostraktene et bra utgangspunkt for Petter sin traineeperiode.

Røros som destinasjon er jo toppen av kransekaka, spesielt for en matinteressert som meg selv. 
De finnes utrolig mange dyktige matprodusenter i området! Jeg håper på å bli bedre kjent med flere gjennom jobb.

Ellers ser Petter frem til å gjennopplive friluftsmennesket i seg for å dra nytte av naturen og omgivelsene som regionen byr på.

Vi ønsker Petter velkommen og lykke til! 

Om Røros Hotell AS

Røros Hotell eier og driver Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården Hotell og Kaffestuggu, med til sammen 500 senger og en konferansekapasitet opp
til 550 personer. Alle stedene er medlemmer i De Historiske Hotel og Spisesteder. Fra oppstart i 1951 har hotellet utviklet seg med respekt og kjærlighet til Røros sin tradisjon og historie.

Om Fjelltrainee

Fjelltrainee startet opp allerede i 2009 og har i flere år sikret at ung kompetent arbeidskraft har blitt tilført regionens arbeidsmarked. Siden oppstarten i 2009 og til nå har det vært 23 Fjelltraineer. Fjelltrainee-programmet gir en fantastisk mulighet for bedriftene å få unge og nyutdannede mennesker med høy kompetanse inn i bedriften.

For å bli Fjelltrainee stilles det krav om bestått bachelor og/eller masterutdanning. Alle nyutdannede studenter som oppfyller disse kriteriene kan søke, og vil deretter gjennomgå en ordinær søknadsprosess med Rørosregionen Næringshage og hver enkelt aktuell arbeidsgiver som skal ta inn en Fjelltrainee.

Ønsker du å lese mer om nåværende og tidligere Fjelltraineer eller vil du se hvilke bedrifter som er Fjelltrainee-bedrifter?