Alfred Vatn er student på NTNU og er for tiden i praksis hos oss. Alfred jobber med en mastergrad i studier av kunnskap, teknologi og samfunn (STS – Science and Technology Studies).  Han kommer til å følge prosjektet Industri 4. 0 tett, samt andre pågående aktiviteter i næringshagen. Vi er glade for å ha Alfred hos oss i denne praksisperioden.

 

Kort om studie ditt: 

Jeg jobber med en mastergrad i studier av kunnskap, teknologi og samfunn (STS – Science and Technology Studies). Dette studiet handler om hvordan vitenskap, teknologi og samfunn henger sammen og hvordan de påvirker hverandre. Den grønne omstillingen og bærekraftsutfordringene vi står ovenfor er et godt eksempel på hvorfor dette er nyttig. 

Hvorfor er du på Røros?  

Jeg er på Røros fordi jeg går et arbeidslivsrettet masterløp der praksis er en del av masterløpet. Jeg fikk presentert et masteroppgavetema fra næringshagen der det var foreslått at jeg kunne se på digitalisering i SMB’er i distriktene og syntes dette virket veldig interessant. I tillegg var det å være på Røros i fire uker og observere hvordan næringshagen jobber en spennende mulighet. 

Hvilken øl foretrekker du? 

Dahls er vel det jeg drikker mest av. God studentøl.

Hvem ville du sagt et alvorsord til, og hvorfor? 

Journalister som publiserer forvrengte eller feilaktige representasjoner av virkeligheten for å generere klikk og annonseinntekter kunne gjerne fått noen alvorsord. Det fins mange grunner til dette, de kan for eksempel skape mistillit til politikere og dermed svekke demokratiet. 

Hvis du kunne få drømmeferien helt gratis – hvor ville du reist, og med hvem? 

Jeg ville reist et eller annet sted sør i Europa (Italia, Spania eller Frankrike) med samboeren min. San Sebastián og Firenze står begge høyt på lista for eksempel.  

Hvilken bok leste du sist? 

Det er en pensumbok som heter Prosjekthåndboka 3.0. Noe annet enn pensumbøker er det dessverre for lenge siden jeg har lest til at jeg kan huske det.  

Hva liker du å se på tv? 

Jeg er veldig interessert i idrett og politikk, så jeg ser blant annet mye fotball, debatter og dokumentarer. 

Hva slags mat liker du best å lage? 

Jeg liker best å lage mat jeg ikke har prøvd å lage før. 

Hvilken sang blir du aldri lei? 

Fortunate Son av Creedence Clearwater Revival er et godt alternativ. Litt Vazelina er heller aldri feil. 

Hva er det viktigste du har lært så langt i livet? 

Det viktigste jeg har lært er nok å lese og skrive. Å sette ting i perspektiv er også viktig.