
Fjelltrainee kull 9 og 10
Torsdag 12. september inviterte næringshagen til offisiell oppstart for det tiende Fjelltrainee kullet. Det er en glede å kunne introdusere 6 nye Fjelltraineer til næringslivet i regionen.
Dette var første dag alle i årets kull var samlet. Noen begynte å jobbe allerede tidlig i sommer, mens andre hadde første arbeidsdag i august. Sammen med arbeidsgivere og fjorårets kull var det god stemning i kantina på Trevarefabrikken.
Ansvarlig for Fjelltrainee ordningen, Olin Steinsvik, ønsket velkommen til Røros og fjellregionen. Etterpå var det pressetreff, fotografering, lunsj og mingling. Steinsvik ble selv rekruttert gjennom ordningen i 2016 og kunne fortelle traineene at de har mye å se frem til – både faglig og sosialt.
– I løpet av høsten arrangerer næringshagen KompetanseForum hvor det er mulighet for faglig påfyll og nettverksbygging. I tillegg er det planlagt bedriftsbesøk hos de ulike Fjelltrainee bedriftene, hvor traineene selv lager til et opplegg for dagen.
Fjelltrainee-ordningen samarbeider med tre andre regionale traineeordninger i Trøndelag, under navnet Trainee Trøndelag. Sammen forsøker Fjelltrainee, Kysttrainee, Intro Trainee og Trainee Namdal å komme frem til den beste måten å drive trainee-ordning på. De fire ordningene planlegger studietur til Trondheim våren 2020.
– Vi har brukt å arrangere en studietur for hvert kull. For det tiende kullet tenker vi å kjøre et felles opplegg sammen med Intro Trainee, KystTrainee og Trainee Namdal. Da får traineene mulighet til å utveksle erfaringer og kunnskap med hverandre, forteller Steinsvik.
Flere av traineene er tilflyttere til regionen og fått et godt inntrykk. Interesse for natur og friluftsliv går igjen som en fellesnevner for alle, og Rørosregionen har rikelig med friluftsaktiviteter å by på.
Årets kull har fått jobb i bedriftene Ren Røros, Norsk Helsearkiv, Flokk, Feste NordØst og Rørosregionen Næringshage. Arbeidsgiverne er veldig fornøyde med å ha ansatt traineer gjennom ordningen. Det er verdifullt for bedriftene å være en del av ordningen for å få tilført ung og kompetent arbeidskraft.
– Det er veldig interessant på få disse inn i organisasjonen. Det er en fantastisk vellykket ordning. Traineene kommer med veldig god kompetanse, og de er med å bygge et godt miljø. Det er fint for traineene også å komme inn i et godt miljø. Det er viktig for Ren Røros å være med i traineeordningen, sier Rune Moan i et intervju med Rørosnytt.



Fjelltrainee kull 9 og 10. Fremste rad fra venstre: Iselin Løkken, Erica Hammar, Line Lyngstad, Suzana Zoric, Laure Pascual og Maria Engeseth. Bak fra venstre: Aleksander Narjord, Esten Persvingelen og Sofie Schønfeldt-Borchgrevink. Foto: Form til Fjells
Fjelltrainee er viktig for utvikling og kompetanseheving i regionen!
Fjelltrainee startet opp allerede i 2009 og har i flere år sikret at ung kompetent arbeidskraft har blitt tilført regionens arbeidsmarked. Siden oppstarten i 2009 og til nå har det vært 31 Fjelltraineer. Fjelltrainee-programmet gir en fantastisk mulighet for bedriftene å få unge og nyutdannede mennesker med høy kompetanse inn i bedriften.
For å bli Fjelltrainee stilles det krav om bestått bachelor og/eller masterutdanning. Alle nyutdannede studenter som oppfyller disse kriteriene kan søke, og vil deretter gjennomgå en ordinær søknadsprosess med Rørosregionen Næringshage og hver enkelt aktuell arbeidsgiver som skal ta inn en Fjelltrainee.
Ønsker du å lese mer om nåværende og tidligere Fjelltraineer eller vil du se hvilke bedrifter som er Fjelltrainee-bedrifter?