Snart lyses høstens traineestillinger ut! Hvis din bedrift ønsker trainee eller har spørsmål om ordningen må du ta kontakt med Rørosregionen Næringshage nå. 

Fjelltrainee er en traineeordning for små og store bedrifter, kommuner og andre offentlige virksomheter i Fjellregionen. Ordningen startet i 2009 og har hatt 14 traineer til nå; med fem traineer på siste kull. Traineeprogrammet er fin mulighet til å rekruttere unge, nyutdannede med bachelor- eller mastergrad til både bedriften og regionen.

Traineeprogrammet går over to år og skal bestå av tre bedrifter som traineen jobber i suksessivt. Programmet er fleksibelt med tanke på tilfeller hvor både bedriften(e) og traineen ønsker å endre programmet.

 

trainee_kull6

Fjelltrainee kull 6: Bak f.v: Anders R. Skyvulstad, Eivind Einum. Foran f.v: Helene Ilvang, Sara Wik og Andreas G. Bergh

 

Meld inn behov og ønsker

Rådgiver Guri Heggem i næringshagen forteller at bedrifter i regionen som ønsker trainee har mulighet til å melde inn sine ønsker og behov nå:

– Vi har mål om oppstart på kull 7 i august 2016. Stillingene lyses ut i løpet av februar og før det må vi kartlegge hvilke behov og ønsker bedrifter i regionen har. Det er bedriften som har det avgjørende ordet når det kommer til valg av trainee, men vi vil gjøre alt vi kan for å finne en kandidat som passer bedriftenes behov.

Nord-Østerdal Kraftlag har hatt trainee tre ganger, og daglig leder Ivar Often forteller at det er positivt både for selskapet, som får nye impulser fra nyutdannede, og for regionen gjennom å synliggjøre hvilke arbeidsmuligheter som finnes:

– Vi ser at de som går gjennom traineeløpet blir godt opplært og er god arbeidskraft, sier Often.

 

Kull 6

Heggem forteller at det var over 50 søkere i 2015:

– Vi håper å få like mange, om ikke flere, søkere i år. Fjelltrainee er en unik mulighet for å rekruttere høy kompetanse og ung arbeidskraft til din bedrift for en periode, innen mange ulike fagområder.

Kull 6 som hadde oppstart høsten 2015 består av Anders R. Skyvulstad, Eivind Einum, Helene Ilvang, Sara Wik og Andreas G. Bergh:

  • Anders kommer fra Hobøl i Østfold og er utdannet siviløkonom. Han skal være trainee i RørosBanken i to år. Der skal han være i tre forskjellige avdelinger.
  • Eivind kommer fra Røros og har en bachelorgrad i elkraftteknikk. Han skal være åtte måneder i Nord-Østerdal Kraftlag på Tynset, åtte måneder i Norshield AS på Os og åtte måneder i Røros Elektrisitetsverk AS på Røros.
  • Helene Ilvang kommer fra Rennebu og er utdannet siviløkonom. Hun skal være 12 måneder i Rørosregionen Næringshage, og har en åpen modul på 12 måneder.
  • Sara Wik kommer fra Dalarna i Sverige og er utdannet arkitekt. I løpet av traineeperioden skal Sara jobbe med prosjektering av bygg og arkitektoppdrag hos Johan Kjellmark AS og Aslak Haanshuus Arkitekter AS, samt at hun vil få erfaring med offentlig saksbehandling i sin periode hos Norsk Kulturminnefond, hvor hun skal være i åtte måneder.
  • Andreas Bergh kommer fra Røros og har bachelorgrad i materialteknologi og mastergrad i teknologiledelse. Gjennom traineeprogrammet skal Andreas først arbeide fire måneder hos Røros F&B Group AS deretter åtte måneder hos Scandinavian Business Seating AS før han avslutter med fire nye måneder hos Røros F&B Group AS. Andreas har en åpen modul på åtte måneder.

 

For å melde inn bedriftens behov eller ønsker, ta kontakt med Guri Heggem eller Bård Sundmoen Aas i Rørosregionen Næringshage:

Guri:
guri@roroshagen.no
t: 915 10 708

Bård:
baard@roroshagen.no
t: 905 59 465

 

Klikk her for å lese mer om Fjelltrainee