Rørosregionen Næringshages behandlingsansvar

Rørosregionen Næringshage, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra www.roroshagen.no og andre digitale kanaler vi bruker og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger – Utfyllende regler om behandling av personopplysninger (§§ 5 – 15).

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og organisasjonsnummer.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Informasjon du har gitt oss
Dette kan være din e-postadresse, navn, hjemmeadresse osv. I all hovedsak informasjon som er nødvendig for å levere en tjeneste til deg eller for å forbedre opplevelsen din hos oss. Vi lagrer informasjonen du gir oss, slik at du kan utføre andre aktiviteter på nettstedet. Denne informasjonen inkluderer for eksempel navn og e-postadresse.

Informasjon som samles automatisk om deg
Dette inkluderer informasjon som automatisk lagres av informasjonskapsler og andre øktverktøy. For eksempel din IP-adresse, språket i nettleseren din, skjermoppløsningen din etc. Denne informasjonen brukes til å forbedre kundeopplevelsen din. Når du bruker våre tjenester eller ser på innholdet på nettstedet vårt, kan aktivitetene dine logges.

Offentlig tilgjengelig informasjon
Vi kan samle informasjon om deg som er offentlig tilgjengelig.

Det er frivillig for de som besøker www.roroshagen.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller å melde seg på seminar. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Frontal Media er Rørosregionen Næringshages databehandler for www.roroshagen.no og vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Infonett på vegne av Frontal Media er vår driftsleverandør for www.roroshagen.no. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandørene.

Det er Daylite som er databehandler for medlemsinfo, dvs. informasjonen du sender inn til oss når du blir medlem i Rørosregionen Næringshage. For registrering og rapportering i forbindelse med informasjon om våre ansatte er 24SevenOffice databehandler for timerapportering og CRM, mens Visma leverer databehandlingsløsninger for utleggsrapportering, fraværs-/ferie- og avspaseringsregistrering.

Hvordan vi bruker dine personlige data

Vi bruker dine personlige data for å yte service til deg. Dette inkluderer for eksempel

  • registrering av en brukerkonto.
  • gi deg andre tjenester du har bedt om og kommunisere med deg i forhold til disse tjenestene.
  • kommunisere og samhandle med deg og gi deg beskjed om endringer i tjenester.
  • forbedre kundeopplevelsen din.
  • oppfylle en forpliktelse i henhold til lov eller kontrakt.

Vi bruker dine personlige data på lovlig bakgrunn og/eller med ditt samtykke, for å forbedre opplevelsen din på nett samt for å oppfylle en forpliktelse i henhold til lov eller kontrakt.

På grunn av inngåelse av kontrakt eller oppfyllelse av kontraktsforpliktelser behandler vi dine personlige data for følgende formål:

  • for å identifisere deg.
  • for å gi deg en tjeneste.
  • for å kommunisere med deg.

På grunnlag av legitim interesse behandler vi dine personlige data for følgende formål:

  • for å administrere og analysere vår kundebase (adferd og historikk) for å forbedre kvaliteten, variasjonen og tilgjengeligheten av tjenester som tilbys/leveres.
  • for å gjennomføre spørreundersøkelser om kundetilfredshet.

Så lenge du ikke har gitt oss andre opplysninger, anser vi at å tilby deg tjenester som ligner på din historikk og/eller din nettleseradferd for å være legitim interesse fra vår side.

Med ditt samtykke behandler vi dine personlige data for følgende formål:

  • for å sende deg nyhetsbrev.
  • for andre formål har vi bedt deg om samtykke til.

Vi behandler dine personopplysninger for å oppfylle forpliktelser som er basert på gjeldende lov og/eller bruker dine personopplysninger for alternativer som følger av loven. Vi lagrer informasjon samlet om deg så lenge som nødvendig for regnskapsmessige formål eller andre forpliktelser som følger av loven, men ikke lenger enn 5 år. Dine personopplysninger blir kun behandlet av oss i Rørosregionen Næringshage, med unntak av saker som går til inkasso. Da går disse opplysningene til vår samarbeidspartner Accountor:

Navn
Adresse
Postnummer
Organisasjonsnummer
E-postadresse

Se personvernerklæringen til Accountor på denne siden.

Vi kan behandle dine personlige data for ytterligere formål som ikke er nevnt her, men som er kompatible med det opprinnelige formålet som dataene ble samlet inn for. For å gjøre dette vil vi sørge for at:

  • forbindelsen mellom formål, sammenheng og typen av personlige data er egnet for videre behandling.
  • den videre behandlingen ikke vil skade dine interesser og
  • at det vil finnnes hensiktsmessig beskyttelse for behandling av data.

Vi vil informere deg om ytterligere behandling og formål.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven.

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 5 år:
Bilag som danner grunnlag for bokføring (inngående faktura, utgående faktura, bankbilag og lignende).
Spesifikasjoner av pliktig regnskapsrapportering (kontospesifikasjon, kundespesifikasjon m.m.).

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 3,5 år:
Avtaler av betydning for bedriften.
Brev og annen informasjon som gir vesentlig tilleggsinformasjon til bokførte bilag.
Utgående ordresedler.

Informasjonskapsler (cookies) og nyhetsbrev

Det benyttes cookies på www.roroshagen.no. Cookies er små datafiler som lagres på din enhet og blir brukt til statistikk og til å støtte deg som bruker. Ved å benytte www.roroshagen.no, samtykker du i at det lagres informasjonskapsler – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Du kan lese mer om cookies ved å gå til denne siden.

Rørosregionen Næringshage sender ut nyhetsbrev, med ujevn frekvens, via e-post. Nyhetsbrevene inneholder aktuell informasjon fraRørosregionen Næringshage. Nyhetsbrev er det frivillig å abonnere på, og for at du skal bli abonnent, må du registrere en e-postadresse. Campaign Monitor er databehandler for nyhetsbrevet.

E-postadressen lagres i en egen databasetabell, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via en link i nyhetsbrevet.

Webanalyse og deling av innhold på www.roroshagen.no

Google er Rørosregionen Næringshages leverandør av verktøy for webanalyse, og Google er databehandler for dataene som samles inn til webanalyse. Rørosregionen Næringshage bruker Google Analytics å utarbeide statistikk som vi benytter for å analysere, forbedre og videreutvikle www.roroshagen.no. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er bl.a. hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Se Google Analytics’ sine prinsipper for sikkerhet og personvern for å lære mer om hvordan verktøyet innhenter, lagrer og benytter data.

Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos oss.

Søkefunksjon på www.roroshagen.no

Informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter på denne hjemmesiden lagres i en egen databasetabell. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre gjennom tilpasning av relevant innhold. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form og det er kun de 500 siste søkeordene som lagres til enhver tid. Søkeordene kan ikke kobles til personopplysninger om brukerne, slik som f.eks. en IP-adresse.

E-post og telefon

Rørosregionen Næringshage benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle våre oppgaver og gi deg god kundeservice.

Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Endringer i disse personvernreglene

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i disse personvernreglene.
Denne siden ble sist oppdatert 13.08. 2018 @ 14:36

Dine rettigheter

Så lenge vi behandler eller oppbevarer dine personopplysninger, har du rett på innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Du har også rett til at opplysningene dine skal bli oversendt til andre aktører på forespørsel. Kravet ditt skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Uriktige opplysninger kan du få endret ved å kontakte oss skriftlig per e-post eller telefon.

Innsyn i eller sletting av personopplysningene dine, samt overføring av personopplysninger til andre aktører, ber du om skriftlig, per e-post til Rørosregionen Næringshage (se vår kontaktinfo lenger ned). Vi svarer skriftlig per e-post.

Hvordan vi sikrer dataene dine

Vi gjør vårt beste for å holde dine personlige data trygge. Vi bruker sikre protokoller slik som HTTPS for kommunikasjon og overføring av data på nettstedet. Vi bruker anonymisering og pseudonymisering der det er praktisk. Vi overvåker våre systemer for mulige sårbarheter og angrep.

Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon 100%. Vi vil gjøre alt vi med rimelighet kan for å hindre sikkerhetsbrudd og å bistå myndighetene dersom eventuelle brudd skulle forekomme.

Hvis du har en brukerkonto hos oss, gjør vi oppmerksom på at du må holde brukernavnet og passordet ditt hemmelig.

Kontaktinformasjon

Eier av hjemmesiden
Rørosregionen Næringshage
roroshagen.no
post@roroshagen.no
(+47) 936 67 540

Som kunde hos Rørosregionen Næringshage har du rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener vi behandler dine persondata i strid med reglene.

Tilsynsmyndighet
Datatilsynet
datatilsynet.no
postkasse@datatilsynet.no
(+47) 22 39 69 00