Nettsteder som kan være til hjelp for deg som gründer.

Altinn: starte og drive bedrift

All dialog med det offentlige Norge samlet på ett sted! Her finner du alt du trenger i forhold til det offentlige for å etablere deg som næringsdrivende og drive virksomhet i Norge. Altinn leder deg gjennom det offentlige regelverket og tipser deg om støtteordninger og hjelpemuligheter. Det er også herifra du registrerer selskapet ditt for første gang.
Gå til Altinn

Oversikt over støtteordninger

På altinn kan du også finne en god oversikt over mulige støtteordninger for næringslivet.
Altinn –oversikt over støtteordninger

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge skal bidra til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og konkurransedyktige norske bedrifter. På nettsiden deres kan du få gode råd om å lage en forretningsplan, og du kan lese om etablerertilskudd og andre støtterordninger.

Innovasjon Norge har også mange nyttige verktøy for oppstart av bedrift. 

Gå til Innovasjon Norge

Skattefunn

SkatteFUNN er en skattefradagsordning. Skal du starte eller drive et forsknings- og/eller utviklingprosjekt, kan du søke SkatteFUNN om godkjenning til å få skattefradrag på prosjektkostnadene. SkatteFUNN administreres av Norges forskningsråd, i samarbeid med Innovasjon Norge og Skatteetaten. Lurer du på om ditt prosjekt faller inn under SkatteFUNN kan du kontakte oss i Rørosregionen Næringshage for en uforpliktende prat.
Gå til skattefunn

Forretningsmodellering

Lurer du på hvordan du skal gå frem for å beskrive eller utvikle forretningsmodellen din?

Her er en 2 minutters video som presenterer Osterwalders Canvas, en metodikk som kan gi deg god hjelp!