Midt i verdensarven i Røros sentrum, mellom kirka og biblioteket, foregår det omfattende renovering og oppussing av den gamle trevarefabrikken. I helga flytter vi inn!

IMG_7411

Bedrifter innen arkitektur, design, kunst, media, journalistikk, gründervirksomhet og næringslivsutvikling skal fylle Trevarefabrikken med nytt liv og aktivitet. Med delte fellesfunksjoner som kantine, kurssted, møterom og tak-terrasse vil vi skape et pulserende arbeidsmiljø og treffpunkt for samarbeidspartnere og andre mennesker med arbeidsplass i sentrum.

Nå er dagen kommet – i helga flytter Rørosregionen Næringshage sitt hovedkontor på Røros inn i Trevarefabrikken.

 

Tilgjengelig for næringslivet

De nye lokalene til næringshagen er tegnet av Aslak Haanshuus Arkitekter. Her er det lagt stor vekt på et arbeidsmiljø hvor det skal myldre på små- og store møteplasser. Vi ønsker å skape et inspirerende og utviklende innovasjonsmiljø. I miljøet i Trevarefabrikken legger vi til rette for at næringsliv, studenter, gründere og forskningsmiljø kan møtes.

Næringshagen har også lokaler på Tynset. Her finner du oss fortsatt inne i Kompetansesenteret i Aumliveien 4. moblering_RNH.001

Loftet Co-working space

Litt senere i høst vil også næringshagens nye tilbud til gründere og andre som har bruk for en arbeidsplass i en periode stå klart. På loftet i Trevarefabrikken lager vi et åpent kontorfellesskap hvor det legges til rette for at små bedrifter, gründere, frilansere og besøkende kan booke kontorplass akkurat når det trengs. Det blir litt som et hotell hvor du kan booke en dag, helg, uker eller måneder.

Loftet skal driftes av Rørosregionen Næringshage, og de første plassene skal stå klare i oktober. Her er det fortsatt noen ledige plasser!

 

Liv i sentrum

Selv om mange av oss som jobber i næringshagen bruker det meste av vår tid ute hos bedriftene og derfor ikke er så mye på kontoret, er vi glade for å kunne bidra til et levende sentrum i Bergstaden Røros og nytt liv i gamle hus.

Trevarefabrikken_foto_lavopplost

Et utvalg av innbyggerne i den nye Trevarefabrikken, fra venstre: Marit Manfredsdotter (Nea Radio), Sigrid Martine Jansen (Rørosregionen Næringshage), Charlotte Jonsson Hov og Astrid Wolden (Form til fjells), Helene Ilvang (Rørosregionen Næringshage), Maren Todal (Form til fjells), Bjørn Frydenborg (Regional næringssjef), Per Grindstad, Nils Kåre Nesvold og Per Magne Moan (Nea Radio), Sylwia Jurak (Aslak Haanshuus Arkitekter) og Jon Frydenborg (Regionrådet i Fjellregionen).  Foto: Julia Jonette Fjellheim

 

Industrihistorie midt i sentrum

I perioden 1935 til 1995 var lokalene i Ol-Kanelesaveien 2 fabrikk for Røros Trevarefabrikk, en tradisjonsrik bedrift i Bergstaden Røros med aner helt tilbake til attenhundretallet. Fabrikkbygningen ble satt opp på tuftene av den tidligere hovedbygningen til Ulriksgården. Nå har dagens eier av bygget, Erland Sjøvold, investert i en stor oppgradering og lagt til rette for at hele huset leies ut til bedrifter som deler på fellesarealer.

Trevarefabrikken_1975

Trevarefababrikken avbildet i 1975. Om ikke lenge kommer den gamle fabrikken i ny bruk.

 

Aslak Haanshuus Arkitekter har utarbeidet plantegninger for hele bygget og Form til fjells har sett på møblerings-, farge-, utsmyknings og skiltplan. Det er forsøkt å beholde et industrielt uttrykk på materialbruk i interiøret, bl.a. beholder hvert rom navnene fra aktiviteten fra fabrikk og verkstedtida. Utvendig bevares det meste som i dag og det det gamle skiltet til fabrikken skal gjenskapes. Innvendige farger, møbler og løsninger skal forsterke at det er et kreativt bygg.