Logo Outdoormotor

Tynset Bil og MC endrer navn til Outdoormotor Tynset

Tynset Bil og MC har hatt et strålende 2019 med utvidelse av teamet og sterk omsetningsvekst. Nå endrer bedriften navn til Outdoormotor Tynset as samtidig som de planlegger å flytte inn i nytt bygg våren 2020.

Navneendring
Daglig leder Knut Bjørkeng forteller at de har fundert på om navnet «Tynset Bil og MC» beskriver virksomheten godt nok de siste årene. Bedriften endrer nå navn til Outdoormotor Tynset for å få et mer representativt navn for hva bedriften faktisk driver med.

Vi har aldri solgt bil, MC er bare del av omsetningen vår. Bildelen i navnet representerer bilstereo, men det er absolutt ikke det vi lever av, nevner Bjørkeng som en viktig grunn til navneendringen.

Bjørkeng forteller at de har fått flere henvendelser på om de selger biler og håper at det nye navnet vil forhindre slike misforståelser. Outdoormotor Tynset beskriver godt hva bedriften driver med – nemlig utendørs motor. Navnet setter få begrensninger og er godt egnet til å bygge videre på i framtiden.

Nettbutikk
I 2018 begynte bedriften med digitalt salg i sin egen nettbutikk outdoormotor.no. Bedriften velger å bygge videre på navnet til nettbutikken og skal nå bruke Outdoormotor også for den fysiske butikken.

Nettbutikken har det meste av deler og utstyr til ATV og scooter. Varene blir pakket og sendt ut til kunder i hele Norge fra lokalene på Tynset. Bjørkeng forteller at nettbutikken har vært en viktig bidragsyter til å få nye kunder i andre deler av landet.

Teamet på Outdoormotor Tynset

Omsetningsvekst i 2019
2019 har vært et bra år for Tynset Bil og MC. Bedriften har vokst fra 7 til 9 ansatte og nærmer seg 30 millioner kroner i omsetning mot 25 i 2018.

At bedriften ble forhandler av ATV merke CFmoto i 2019 har vært viktig for omsetningsveksten. Bjørkeng forteller at de passerer 100 nye solgte ATV’er i år.

Teamet i Outdoormotor Tynset er opptatt av å hele tiden jobbe for kunden, finne de beste løsningene og yte god kundeservice. For å bli enda bedre legger bedriften ned mer ressurser for å spisse seg på fokusområdene sine.

For å kunne svare på spørsmålene kundene våre har må vi ha førstehåndskunnskap om produktene. Det er tidkrevende men veldig viktig for å sikre god kundeservice, forteller Bjørkeng.

Flytter til nye lokaler
Teamet på 9 har vokst ut av nåværende lokaler og trenger mer plass å boltre seg på. De er i sluttfasen på endelig kontrakt for nytt bygg som skal stå ferdig våren 2020. Motorentusiastene flytter til et mye større lokale, bare noen hundre meter nærmere Glomma.

Vi har drevet med dette i 18 år og har fått et godt grunnlag for hvordan bygget må utformes for at det skal fungere optimalt for oss, forklarer Bjørkeng.

Utformingen av det nye bygget er nøye gjennomtenkt fra størrelse på lager, verksted og butikk helt ned til detaljer som slagretning på dører og hvor lyssensorer skal plasseres.

Outdoormotor Tynset ser fram til å flytte inn i nye bygg og gleder seg til de muligheter dette vil gi bedriften i 2020 og framover. Bedriften er absolutt i vekst og forventer en enda større vekst etter navneendring og nye lokaler.