Fadi Skredderverksted er månedens næringshagebedrift i mai. Skredderverkstedet er en av våre nyeste målbedrifter og åpnet i Bergsmannsgata på Røros tidligere i vår.

Rådgivning til oppstart

Gjennom førstelinjetjenesten i Røros kommune, har Fadi Zidan fått bistand til oppstart av verkstedet som er lokalisert midt i Røros sentrum. Sammen Hans Petter Kvikne i næringshagen, har Fadi satt opp en forretningsplan med prioriteringer over hvilke tjenester han ønsker å tilby.

Det blir hovedsakelig reparasjon av klær og sko som blir min hovedaktivitet. Men jeg kan også sy og sette sammen klær basert på egne- og kunder sine mønster og ideer, forteller Fadi.

Jeg har også nettopp investert i en egen maskin for reparasjon av sko og tror at dette kan bli et populært tilbud.

Rørosingen tar turen innom verkstedet for småreparasjoner.

Lang erfaring

Fadi har over 20 års erfaring som skredder. Siden han flyttet til Røros for over fire år siden, har han jobbet både hos Flokk og Røros Frivillighetssentral. Dette har bidratt til å gi han inspirasjon og praksis for å kunne starte opp egen bedrift. Selv om han ikke har hatt åpent så lenge, har rørosingen tatt turen innom verkstedet.

Det er veldig mange som skal skifte glidelås! Så det er visst et etterlengtet tilbud. Det blir en del småreparasjoner nå i begynnelsen,  sier Fadi.

Som følge av siste tids hendelser, klargjør Fadi seg også for å kunne sy og tilby smittevernsutstyr.

Jeg har sett på mulighetene for det, men nå er det heldigvis ikke noen smittetilfeller på Røros. Så fokuset blir vanlig drift fremover, men jeg følger med på hvordan situasjonen utvikler seg. 

Vi ønsker Fadi lykke til med skredderverkstedet i Bergmannsgata og ser frem til videre samarbeid.

Verkstedet har jevnlig besøk, og Fadi ønsker å ha åpent hver dag gjennom uka.