Musiker Olav Luksengård Mjelva

Gjennom sitt enkeltmannsforetak, har Olav Luksengård Mjelva flere roller som utøvende musiker og daglig leder. Vi tok en liten prat med Olav under Røros Folk Festival om hans nyeste prosjekt The Folk Music Academy.

Olav har lenge gått med ideen om en digital portal for undervisning. Gjennom The Folk Music Academy skal Olav lage en formidlings- og undervisningsportal med utgangspunkt i nordisk folkemusikk.

I dag finnes det skoler for det meste på nett og innenfor flere musikksjangere. Til nå er det ingen som har satset på nordisk folkemusikk. Det er dette som vil være utgangspunktet for innholdet i The Folk Music Academy. 

Portalen vil inneholde ulike instruktører på forskjellige instrument. Det legges opp til nivå for både nybegynnere og profesjonelle musikere. Portalen kan og være et utgangspunkt for de som vil teste ut nye instrument eller prøve en ny sjanger, forteller Olav.

Lansering i 2020

Konseptet har begynt å ta form, og Olav er nå i dialog med Ren Røros Frontal for å se nærmere på oppbygging av plattformen og en mulig lansering 2020.

Mye av innhold, filming og redigering kommer jeg til å stå for selv, men jeg trenger noen som kan bygge opp selve portalen. Målet er å ha på plass 100 videoer fordelt på 8-10 instruktører og ulike instrumenter, forklarer Olav.

Base på Røros

Det blir en del reising som musiker, både som soloartist, instruktør og aktiv aktør i andre musikkprosjekt. Men Røros er base og adresse for Olav.

Røros er en bra plass å bo når man jobber med musikk. Det er mange dyktige musikere i regionen og bredt kulturtilbud. Samtidig er det ganske stressende å reise så mye som jeg gjør, og da er det godt å komme hjem til et sted der man koble av mellom slagene, sier Olav.

Travel sommer

Etter å ha rundet av en vellykket Røros Folk Festival, går Olav en travel sommer i møte. Flere festivaler og konserter står for tur.

Sammen med gruppa Sver skal jeg innom blant annet Førdefestivalen, Heme Dine, pluss konserter i Belgia og Tyskland.

I tillegg skal jeg være guide en ukes tid for et amerikansk TV-team som skal lage en dokumentar om hardingfela. Det blir en runde innom Valdres, Hallingdal, Hardanger og Telemark, avslutter Olav.

Vi i næringshagen ønsker Olav lykke til med sommerens aktiviter og gleder oss til å følge arbeidet med The Folk Music Academy.