Daglig leder Arne Rosvold og naturguide Trevor Hansen

Arne Rosvold og Eli Roll startet opp bedriften Kennel Dølanvollen forrige vinter, og har allerede skapt mange magiske opplevinger for sine besøkende. Vi dro på besøk og fikk hilse på daglig leder Arne, naturguide Trevor Hansen og 22 fornøyde hunder.

Nytt fra september av er at Kennel Dølanvollen nå også tilbyr hundekjøring med vogn på barmark. Målet til Arne og Eli er å få til en helårsdrift med sledekjøring om vinteren og vognkjøring resten av året. I tillegg tenker de på å tilby fotturer hvor man kan låne med hund i sele.

Hundekjøring begynte som en hobby for meg. At jeg nå kan tjene penger på hobbyen min er helt knall, sier Arne med et smil.

Unik opplevelse

Kennel Dølanvollen tilbyr guidet hundekjøring rett nord for Røros, besøkende en helhetlig opplevelse hvor de kommer tett på både hunder og natur. Det spesielle med Kennel Dølanvollen er at man får bli med på hele klargjøringsprosessen fra hundene gjøres klar til man kjører ut på tur. I tillegg får man kjøre sitt eget hundespann med 4-5 hunder og får føle på det gode samspillet mellom hund og menneske.

Før tur tar vi gjerne med gjestene inn i lavvoen for å tenne bål og prate litt om hundekjøring og Alaska Husky. En gang hadde vi besøk av en familie hvor foreldrene likte seg så godt inne i lavvoen at de sendte barna ut på hundekjøring med oss, og ble selve igjen i lavvoen for å hygge seg. Det er veldig kjekt å se at de som kommer koser seg såpass mye, forteller Arne.

Arne har vært med i en del løp tidligere og planlegger å delta på både Gausdal Maraton og Femundløpet. Den store satsingen nå er på turisme og å skape gode opplevelser for både turister og lokale som ønsker å bli med på hundekjøring med Kennel Dølanvollen. De har blant annet hatt besøk fra Peru, Frankrike og Spania.

Rolige hunder

Kennel Dølanvollen avler frem hundene selv. De har jobbet mye med å få hundene til å bli rolige, og avler frem rolige hunder fremfor løpshunder.

Hundene er veldig snille og familievennlige, det er ikke noe bråk og styr ute i kennelen, påpeker Arne. Vi har hatt ei dame på besøk som var ganske skeptisk til hunder, men til slutt stod hun helt rolig med 22 hunder rundt seg, fortsetter han.

Ansatt naturguide

Trevor Hansen fra Elverum er utdannet naturguide og har flyttet hit for å hjelpe til på Kennel Dølanvollen. Han studerte sammen med datteren til Eli, som inviterte Trevor med til Glåmos.  Her fikk han raskt tilbud om å g hjelpe til på Kennel Dølanvollen.

Arne spurte om jeg hadde mye å gjøre utover våren og sommeren, noe jeg ikke hadde. Jeg synes det var et veldig fristende tilbud å flytte hit og jobbe med hunder, forteller Trevor.

Reservasjonene for vinteren har allerede begynt å komme inn. Mange tar turen til Rørosregionen i løpet av vinteren og søker gjerne etter unike og eksotiske opplevinger som skaper minner for livet. Dette er nettopp det Kennel Dølanvollen ønsker å gi til de som kommer.

Daglig leder Arne Rosvold sammen med hundene Melvin og Nelly.

Vi i næringshagen ønsker Kennel Dølanvollen en god vintersesong og håper mange tar turen for en unik naturopplevelse.