Sted

Storstuggu
Ol-klemmetsaveien 50 Røros

Tid

Tirsdag 05. mars  2019
kl. 18.00-21.00

Info

Påmelding innen 28. februar

Pris

Ordinær pris: kr. 850,-
Næringshagebedrifter: 450,-
Medlemmer i Røros Handelsstand: GRATIS
Traineer og studenter: GRATIS

Ny teknologi, økt internasjonal konkurranse og stadig høyere kundeforventninger tvinger fram endringer i tradisjonell detaljhandel.

Handelsnæringen snus på hodet av nye digitale løsninger, robotifisering og nye banebrytende aktører. Kundenes forventninger til kjøpsopplevelsen når stadig nye høyder, og innebærer krav om å kunne kjøpe hva de vil, hvor de vil, når de vil. Den virtuelle verden smelter sammen med den fysiske, og utfordrer alt man trodde man visste om handel. Mange norske butikker vil ikke klare det taktskiftet vi er inne i nå. Detaljhandelen er i voldsom endring, og flere lokale forretninger og norske butikkjeder står i fare for å forsvinne helt.

Kan lokale butikker møte den internasjonale konkurransen gjennom å skape nye og spennende kundeopplevelser i møtet mellom det virkelige og det digitale livet? Kan vi bygge en handelsnæring hvor særegenhet, høy kompetanse og gode kjøps-opplevelser står sentralt? Det er på tide å tenke nye tanker og bygge nye forretningsmodeller hvis den lokale handelen skal overleve!

Bli med på en motiverende helaften om framtidens handel i norske små- og mellomstore byer og tettsteder!

Kl. 18.00: Velkommen til handelsstedet Røros

Introduksjon:
Sigrid M. Jansen, Rørosregionen Næringshage as
– Jansen er rådgiver i Rørosregionen Næringshage og leder i styringsgruppa for prosjektet: Rethink. Restart. Retail. Røros. – Lokal handel 2020. Prosjektet er et samarbeid mellom Røros Handelsstands Forening og Rørosregionen Næringshage, og er finansiert av Trøndelag fylkeskommune.

Kl. 18.20: Norsk handel i 2030

Foredragsholder:
Knut Erik Rekdal, Hovedorganisasjonen VIRKE
– Knut Erik Rekdal er senior bransjeanalytiker i Hovedorganisasjonen VIRKE. Rekdal vil gå igjennom VIRKEs analyser av handelen i Norge utvikler seg, hvilke trender de ser og hvilke utfordringer og muligheter Hovedorganisasjonen VIRKE ser for den norske handelsstanden i framtida.

Kl. 19.00: Enkel fingermat, mingling og erfaringsutveksling

Kl. 19.30: Nisjebutikkenes rolle i framtidens handel

Foredragsholder:
Louise Byg Kongsholm, Pej gruppen – Scandinavian Trend Institue, Herning, Danmark
– Louise Byg Kongsholm er eier og administrerende direktør i danske Pej-gruppen, Nordens største og mest anerkjente trendinstitutt. Hun er fremtidsforsker, sjefsredaktør, konsulent og trendforsker. Hun har skrevet flere bøker om handel, nå sist om fremtidens detaljhandel i boken Total Retail. Louise Byg Konsholm er en meget etterspurt foredragsholder, i Norge kunne man bl.a. høre henne under Oslo Design Fair høsten 2018.

Kl. 20.30 – 21.00: Spørsmål, diskusjoner og deling av idéer

Dette arrangementet passer for alle som driver handels- og/eller opplevelsesnæring (i hele regionen, ikke bare på Røros), og vi tror dette det vil gi inspirasjon til lokalmatprodusenter og reiselivsaktører. Kvelden er dessuten viktig for politikere, huseiere, næringsutviklere, planleggere, utbyggere og tilretteleggere – og alle andre som arbeider for lokal verdiskaping. Velkommen!


Arrangør:

Røros Handelsstands Forening og Rørosregionen Næringshage as gjennom prosjektet Rethink. Restart. Retail. Røros. – Lokal handel 2020. Prosjektet er finansiert av Trøndelag fylkeskommune.

Vi anbefaler følgende oppvarming:
Ettermiddag i Bergstaden Røros:
Opplev butikker og spisesteder i verdensarven Røros. Det historiske sentrum i Bergstaden Røros er fortsatt en levende arena for handel, servering, tjenester og opplevelser. Benytt gjerne anledningen til å besøke én eller flere av butikkene (før kl. 17.00), eller ta en matbit på ett av de mange spisestedene med lokalmat.