Frøydis Saltnes

Frøydis Saltnes

Utdanning:
Industriell økonomi og teknologiledelse, NTNU. Datateknikk og strategisk endringsledelse

Bedrifter:
Scandinavian Business Seating

Hvilke forventninger har/hadde du til traineeperioden?

Gjennom å være trainee får man en unik mulighet til å være med på mye, uten nødvendigvis å ha så mye ansvar. Jeg får sitte tett på både store og små beslutningsprosesser og opparbeider bred forståelse for hvordan bedriftene arbeider. Jeg forventer i tillegg å bli utfordret innenfor mine kompetanseområder og at arbeidsgiverne benytter seg av Fjelltraineene til innovasjon, nytenkning og forbedring.

Hvorfor søkte du Fjelltrainee?

Utdanningen min er veldig allsidig og jeg ønsket å finne en jobb der jeg kunne få fortsette å utvikle kompetanse innenfor flere ulike felter. Fjelltrainee-programmet tilbyr nettopp det og vi får bruke utdanningen vår i flere bedrifter og/eller innenfor flere ulike forretningsområder. I tillegg er jeg avhengig av fjellet, naturen og frisk luft så jeg ønsket å komme meg ut av byen. Som Fjelltrainee bidrar man til å opprettholde og utvikle arbeidsplasser i distriktet og det synes jeg er veldig meningsfylt og viktig.

Hva ser du for deg å jobbe med etter traineeperioden? Ønsker du fortsatt å bo i Rørosregionen, hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg synes det er veldig spennende å være en del av produksjonsbedrifter som jobber offensivt med innovasjon og kontinuerlig forbedring, og håper å få fortsette med det. Så langt trives jeg veldig godt på Røros! Det er mye spennende som skjer, både på jobb og utenom. Jeg opplever at det eksisterer et unikt samhold, der både bedrifter og privatpersoner bryr seg om hverandre og strekker seg bittelitt lenger for at andre skal lykkes. Om jeg blir i Rørosregionen videre avhenger av hvilke muligheter som åpner seg, men en ting er hvert fall sikkert: jeg kommer aldri til å flytte tilbake til byen!

 

Frøydis fikk fast jobb hos Scandinavian Business Seating før endt traineeperiode, men jobber i dag utenfor regionen.