Andreas Garnes Bergh fikk den første traineekontrakten denne sesongen. Flere kommer på plass de neste ukene!

Hele 51 nyutdannede unge hadde søkt trainee-stilling i Rørosregionen da fristen gikk ut i april. Dersom alt går som vi håper, vil hele fem av dem få arbeidskontrakter i bedrifter i regionen.

gruppebilde2-compressor1-850x508

Først ute var Andreas Garnes Bergh. Han skal bl.a. arbeide sammen med disse barske karene i Røros F&B Group. Andreas har Mastergrad i Teknologiledelse og en Bachelrograd i Materialteknologi, og skal også arbeide hos Europas mest lønnsomme stolprodusent; SB-Seating.

I disse dager arbeider vi hardt for å få på plass flere avtalene mellom bedrifter og unge, kloke hoder. Kommer vi i mål med alt, vil vi også kunne tilby trainee-stilling til en siviløkonom, en el-kraft ingeniør, en med utdanning innen næringsmiddelteknologi og en arkitekt. De neste to ukene vil gi svarene!

For bedriftene er trainee-ordningen en unik mulighet til å få unge og nyutdannede mennesker med høy kompetanse inn i bedriften. Trainee-programmet rekrutterer personer med etterspurt utdannelse, og vi ser at mange av bedriftene på denne måten får tilført viktig kompetanse.

For traineene gir det en enestående mulighet til å få en fot innenfor arbeidslivet. Kanskje gir det dem også en anledning til å oppleve gleden av å bo i regionen vår!