Reinsdyr fra Røros, sjøkreps fra Hitra og ferske grønnsaker året rundt. Det trønderske matfatet er unikt og inspirerer kokker i verdensklasse. Kombinasjonen av råvarer og den trønderske gjestfriheten har nå gjort Trondheim – Trøndelag, som første region i Norge, til European Region of Gastronomy 2022. Vi er midt i matfatet, og Rørosregionen Næringshage er stolt støttespiller av Trøndelag som europeisk matregion i 2022.

European Region of Gastronomy er på ingen måte en hyllest ene og alene til Michelin-restauranter, hvite duker og høye glass – selv om det også hører med i totalbildet. European Region of Gastronomy er snarere en hyllest til lokal mat og lokale spesialiteter. En hyllest til en region som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden. Det er en hyllest til bøndene og fiskerne og oppdretterne som nennsomt tryller fram de lekreste råvarer i hver en krik og krok av Trøndelag – til det trønderske kokkelauget som vet å utnytte lokale råvarer av verdensklasse i sitt arbeid.

Regioner som har fått tittelen European Region of Gastronomy skal jobbe sammen for på sikt å bidra til bedre livskvalitet ved å:

  • øke oppmerksomhet og kunnskap om unik mat og kultur
  • stimulere til kreativitet og gastronomiske innovasjoner
  • øke folks kunnskap om mat og ernæring
  • bedre bærekraftige turiststandarder
  • utheve særegne matkulturer
  • styrke samfunnets velvære

Rørosregionen næringshage er stolt støttespiller av ERG, hvor vi samarbeider om å:

  • Sørge for at trøndere og besøkende opplever at de er i en europeisk matregion når de besøker ulike produsenter, serveringssteder/restauranter og hoteller/overnattingssteder.
  • Skape stolthet og anerkjennelse for tittelen hos produsenter, reiselivsaktører og supportere, slik at de føler at de er med på satsingen.

Vil du vite mer om ERG? Besøk www.norwegianfoodregion.no